przypadł Wam do gustu:)
Ostatnia część to spis produktów jakie powinniśmy wcinać na kolację :
1. RYBY MORSKIE Najlepiej gotowane na parze lub z grilla. Są źródłem kwasów Omega 3, które wspomagają pracę jelit i zapobiegają odkładaniu się tłuszczu
2. BROKUŁY Jedzmy lekko z blanszowane. Zawierają kwas foliowy, który pobudza wydzielanie soków trawiennych.
3. ZIELONE SAŁATY możemy jeść w dowolnych ilościach, najlepiej z kroplą oliwy.
Dzięki zawartym w nich flawonoidom szybciej spalamy kalorie przyswojone w ciągu dnia!!
4. SOCZEWICA Jest bogata w białko. Do jego strawienia trzeba dużo energii!
5. CHUDY TWARÓG Zawiera np.wapń przyspieszający rozkład związków tłuszczowych.
Wzmianka o flawonoidach mnie zainteresowała, nigdy nie patrzyłam na sałtę w ten... flawonoidowy sposób :)
OdpowiedzUsuńWiola, Mentorko nasza:)
OdpowiedzUsuń