Strony

czwartek, 21 listopada 2013

Aromatyczna i odchudzająca !

Witajcie na moim blogu :)

Dla wszystkich odchudzających się i dbających o zdrowie dziś mam kilka cennych informacji o tym, co zrobić aby czarna kawa, stała się najlepszym na świecie spalaczem tłuszczu !

Większość myśli, że kawa jest niezdrowa. I pewnie, że jest, jeśli doda się do niej słodziki, tonę cukru, sztuczne śmietanki, albo tłuste mleko. Niemnie jednak jest też JEDYNYM, tak dokładnie zbadanym, naturalnym i super skutecznym „spalaczem tłuszczu”. Jest nawet skuteczniejsza od najlepszych tabletek i suplementów spalających tłuszczu.

        


Zgodzicie się pewnie  ze mną, że picie kawy, szczególnie w gronie koleżanek, znajomych i przyjaciół jest o wiele przyjemniejsze niż łykanie tabletek :) Zatem parzymy kawę!
Dzięki tym trzem krokom  naturalnie przyspieszysz proces chudnięcia, a codzienny rytuał picia kawy, sprawi Ci jeszcze więcej przyjemności.
1. Po pierwsze, pij kawę, bez cukru i innych sztucznych słodzików.
Ja piję kawę niesłodzoną. Czasem jednak, szczególnie w „tych dniach”;) dodaję do kawy naturalny miód. Ma on niższy indeks glikemiczny zarówno od białego jak i brązowego cukru.
Nawet jedna mała łyżeczka cukru może całkowicie zatrzymać spalanie tłuszczu!!!
2. Po drugie.Unikaj, jak „ognia” gotowych śmietanek do kawy, tych w proszku i tych w płynie.
Nie ma w nich nic zdrowego. Są bardzo kaloryczne i tłuste, a wiele z nich zawiera złe tłuszcze trans, które są niezwykle szkodliwe dla zdrowia.
Jeśli lubisz „białą” kawę, najlepiej dodać zwykłego, świeżego mleka (nie UHT) 1,5 do 2% tłuszczu.Takie mleko, jest bogate w cenne witaminy A,D,E i minerały min. wapń, fosfor i potas.
3. Po trzecie. Możesz wzbogacić czarną kawę, o dodatkowe antyoksydanty, dodając do niej, odrobinę cynamonu. Poprawia, on smak kawy, reguluje też poziom cukru we krwi.
A oto przepis na aromatyczną i spalającą tłuszcz kawkę:):):)
Składniki na 2 małe filiżanki:
1/2 litra wody
3 łyżeczki mielonej kawy najlepiej ekologicznej
cynamon, na czubku łyżeczki (około 1/5)
3 goździki
1 łyżeczka kakao
4 ziarenka kardamonu
1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
W małym rondelku zagotować wodę i zmniejszyć ogień.
Dodać kawę, kakao, cynamon, goździki i kardamon. Gotować na maleńkim ogniu przez około 4-5 minut. Następnie zdjąć z ognia i odstawić na 1 minutkę, aż kawa i przyprawy opadną na dno. Po tym czasie kawa jest gotowa do picia:)
Zachęcam do przygotowania sobie takiej kawusi , jest mocno aromatyczna, pachnąca
i czekoladowa a oprócz tego syci na długo! rozgrzewa i dodaje energii na cały dzień.
Uwielbiam ten smak i zapach :) , który rozchodzi się po całym domu podczas procesu przygotowania kawy i pozostaje w nim na długo. 

3 komentarze:

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze, są one dla mnie ważne i budujące:)
Pozdrawiam cieplutko
Wiola