Dla wszystkich odchudzających się i dbających o zdrowie dziś mam kilka cennych informacji o tym, co zrobić aby czarna kawa, stała się najlepszym na świecie spalaczem tłuszczu !
Większość myśli, że kawa jest niezdrowa. I pewnie, że jest, jeśli doda się do niej słodziki, tonę cukru, sztuczne śmietanki, albo tłuste mleko. Niemnie jednak jest też JEDYNYM, tak dokładnie zbadanym, naturalnym i super skutecznym „spalaczem tłuszczu”. Jest nawet skuteczniejsza od najlepszych tabletek i suplementów spalających tłuszczu.
Zgodzicie się pewnie ze mną, że picie kawy, szczególnie w gronie koleżanek, znajomych i przyjaciół jest o wiele przyjemniejsze niż łykanie tabletek :) Zatem parzymy kawę!
Dzięki tym trzem krokom naturalnie przyspieszysz proces chudnięcia, a codzienny rytuał picia kawy, sprawi Ci jeszcze więcej przyjemności.
1. Po pierwsze, pij kawę, bez cukru i innych sztucznych słodzików.
Ja piję kawę niesłodzoną. Czasem jednak, szczególnie w „tych dniach”;) dodaję do kawy naturalny miód. Ma on niższy indeks glikemiczny zarówno od białego jak i brązowego cukru.
Nawet jedna mała łyżeczka cukru może całkowicie zatrzymać spalanie tłuszczu!!!
Nawet jedna mała łyżeczka cukru może całkowicie zatrzymać spalanie tłuszczu!!!
2. Po drugie.Unikaj, jak „ognia” gotowych śmietanek do kawy, tych w proszku i tych w płynie.
Nie ma w nich nic zdrowego. Są bardzo kaloryczne i tłuste, a wiele z nich zawiera złe tłuszcze trans, które są niezwykle szkodliwe dla zdrowia.
Nie ma w nich nic zdrowego. Są bardzo kaloryczne i tłuste, a wiele z nich zawiera złe tłuszcze trans, które są niezwykle szkodliwe dla zdrowia.
Jeśli lubisz „białą” kawę, najlepiej dodać zwykłego, świeżego mleka (nie UHT) 1,5 do 2% tłuszczu.Takie mleko, jest bogate w cenne witaminy A,D,E i minerały min. wapń, fosfor i potas.
3. Po trzecie. Możesz wzbogacić czarną kawę, o dodatkowe antyoksydanty, dodając do niej, odrobinę cynamonu. Poprawia, on smak kawy, reguluje też poziom cukru we krwi.
A oto przepis na aromatyczną i spalającą tłuszcz kawkę:):):)
Składniki na 2 małe filiżanki:
Składniki na 2 małe filiżanki:
1/2 litra wody
3 łyżeczki mielonej kawy najlepiej ekologicznej
cynamon, na czubku łyżeczki (około 1/5)
3 goździki
1 łyżeczka kakao
4 ziarenka kardamonu
1 łyżeczka miodu
3 łyżeczki mielonej kawy najlepiej ekologicznej
cynamon, na czubku łyżeczki (około 1/5)
3 goździki
1 łyżeczka kakao
4 ziarenka kardamonu
1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
W małym rondelku zagotować wodę i zmniejszyć ogień.
Dodać kawę, kakao, cynamon, goździki i kardamon. Gotować na maleńkim ogniu przez około 4-5 minut. Następnie zdjąć z ognia i odstawić na 1 minutkę, aż kawa i przyprawy opadną na dno. Po tym czasie kawa jest gotowa do picia:)
Dodać kawę, kakao, cynamon, goździki i kardamon. Gotować na maleńkim ogniu przez około 4-5 minut. Następnie zdjąć z ognia i odstawić na 1 minutkę, aż kawa i przyprawy opadną na dno. Po tym czasie kawa jest gotowa do picia:)
Zachęcam do przygotowania sobie takiej kawusi , jest mocno aromatyczna, pachnąca
i czekoladowa a oprócz tego syci na długo! rozgrzewa i dodaje energii na cały dzień.
i czekoladowa a oprócz tego syci na długo! rozgrzewa i dodaje energii na cały dzień.
Uwielbiam ten smak i zapach :) , który rozchodzi się po całym domu podczas procesu przygotowania kawy i pozostaje w nim na długo.
wspaniały przepis i smak :P
OdpowiedzUsuńwyglada extra wow !
OdpowiedzUsuńsuper blog polecam !
OdpowiedzUsuń